Kaikki lainasta

Mikä on Ainalaina-tililuotto? Ainalaina–tililuotto on kuluttajille tarkoitettu 2000 euron suuruinen laina, joka on nostettavissa yhdellä tai useammalla kerralla lainanottajan pankkitilille. Myönteisen lainapäätöksen saaminen ei velvoita tilin käyttöön.

Löydät alta vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin Ainalaina-tililuottoon liittyen. Huomaathan, että Ainalaina ei enää myönnä uusia lainoja. Alla olevat tiedot koskevat vain ennen 1.7.2020 myönnettyjä lainoja.

2000 euron lainan saannin edellytyksenä on, että hakija on 21 vuotta täyttänyt ja alle 65-vuotias säännöllisiä tuloja nauttiva maksukykyinen ja luottokelpoinen Suomen kansalainen, jolla on kiinteä katuosoite. Myös pankkitili, jolle nostot luottotililtä maksetaan, tulee olla hakijan omissa nimissä. Ainalaina–tililuotto on tarkoitettu yksityisille henkilöille, ei yrityksille.

Tutustu ensin 2000 euron lainan sopimusehtoihin (katso alta kohta Mistä löydän luottotiliin liittyvät sopimukset) ja siirry Ainalaina-pikavippi -sivulle.

 • Tunnistautudu ensin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella painamalla Siirry tunnistautumiseen -painiketta.
 • Tunnistautumisen jälkeen täytä lainahakemuksessa pyydetyt tiedot.
 • Tutustu rauhassa vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin sekä sopimusehtoihin ja merkitse ne hyväksytyiksi. Klikkaa Lähetä hakemus –painiketta.
 • Saat lainapäätöksen.
 • Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat vielä kopion sähköpostiisi vakiomuotoisista eurooppalaisista kuluttajaluottotiedoista sekä sopimusehdoista. Valitse Omat tiedot -välilehdeltä haluamasi eräpäivä sekä kuukausittaisten takaisinmaksuerien määrä.
 • Voit siirtää rahaa Nosto-välilehdeltä tilillesi 50-2000 euron erissä. Syötä haluamasi rahasumma Määrä-kohtaan ja klikkaa Siirrä summa pankkitilillesi –painiketta.
 • Saat tekstiviestillä vahvistuksen, kun tilisiirto on tehty.
 • Rahat siirretään tilillesi noin puolessa tunnissa palvelun aukioloaikoina kello 7-23 joka päivä. Katso lisätietoja alta kohdasta Kuinka nopeasti rahat ovat tililläni.

Luoton korko on 19,9 % nostetusta määrästä. Todellinen kaikki lainakustannukset huomioiva vuosikorko on 29,6 %.

Lainanhoitokulu on 0,01 % päivässä myönnetyn luoton määrästä – kuitenkin niin, että lainanhoitokulu on korkeintaan 150 € vuodessa. Luoton lainanhoitokulu on siis 5,40 – 6,20 €/kk riippuen kuukauden pituudesta. Mikäli avaat luottotilin kesken kuukauden, ensimmäisen kuukauden lainanhoitokulu lasketaan todellisten päivien mukaan, kun luotto on ollut käytettävissäsi.

Esimerkki luoton takaisinmaksusta: Mikäli nostat 2000 € kerralla, takaisinmaksettava summa on yhteensä 2.288,36 €, kun lyhennät lainaa 12 kuukauden erissä.

KuukausiTakaisinmaksettava summa
1.206,67 €
2.203,85 €
3.197,71 €
4.198,22 €
5.194,47 €
6.192,58 €
7.189,02 €
8.186,95 €
9.184,13 €
11.178,50 €
12.175,39 €

Mikäli sinulla on jo Ainalaina-luottotili, näet tiliisi liittyvät sopimusasiakirjat myös Sopimusarkisto-sivultasi kirjauduttuasi palveluun. Sopimuspohjat löytyvät myös täältä:

Useimmiten lainapäätös annetaan alle minuutissa.

Ainalainan asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin arkisin 9-17. Kulutusluottoja myönnämme vuorokauden kaikkina aikoina, mutta rahaliikenne rajoittuu aikavälille 07.00-23.00. Yöllä tehtydyt nostot siirretään tilille heti aamulla klo 07.00.

Voit hakea lainaa luottorajasi puitteissa koska tahansa. Mikäli luottoraja on tullut täyteen, uutta luottoa voi hakea kun edellisen laskun maksusuoritus näkyy Ainalainan tilillä. Maksusuoritus näkyy tyypillisesti kolmen pankkipäivän kuluessa siitä, kun olet maksanut laskun.

Kyllä. Ainalaina myönnetään ainoastaan asiakkaille, joiden hakemuksen tiedot pystytään tarkistamaan ja tarkistetut tiedot ovat keskenään yhdenpitävät. Tunnistautuminen tapahtuu luotettavasti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Yksityiskohtaiset tiedot tietosuojakäytännöistämme löytyvät tietosuojaselosteesta.

Kyllä. Haluamme kehittää asiakaspalveluamme ja taata sinulle turvallisen palvelun. Kuulemme myös mielellämme parannusehdotuksiasi. Voit lähettää viestisi meille sähköpostilla tai soittaa asiakaspalveluumme. Yhteystietomme löydät täältä.

Myönnämme 2000 euron kokoisia kulutusluottoja. Voit itse määritellä minkä suuruisissa erissä lainan käytät ja mihin tarkoitukseen raha menee. Miniminosto on 50 euroa. Voit myös nostaa koko 2000 euron lainan yhdellä kertaa. Laskun summa määräytyy 14 päivää ennen valitsemaasi eräpäivää. Takaisinmaksettava summa määräytyy sen mukaisesti monessako kuukausierässä (1-12) olet valinnut takaisinmaksun tapahtuvaksi. Summa sisältää pääomalyhennyksen, korot sekä lainanhoitokulut.

Riippuu pankkitilistäsi. Rahat siirtyvät Ainalainan aukioloaikoina 7-23 noin puolen tunnin sisällä, mikäli pankkisi on jokin seuraavista:

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Danske Bank
 • Oma Säästöpankki
 • Handelsbanken
Muiden pankkien asiakkaille luoton tilisiirtoon kuluu noin yksi pankkipäivä.

Mikäli tilisiirto ei ole tullut ajoissa perille, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.

Syynä voivat olla esimerkiksi:

 • Virheelliset henkilötunnus- tai nimitiedot
 • Virheelliset osoitetiedot
 • Ikää ei ole riittävästi lainan saantiin
 • Luottohäiriömerkintä
 • Edellinen luotto maksamatta tai maksettu myöhässä
 • Edellinen laina maksettu, mutta suoritus ei ole vielä kirjautunut järjestelmään
 • Tilin omistaja ei täsmää hakemuksen tietojen kanssa
 • Oma riskiarviomme estää luoton myöntämisen

Lainan laskutustapoina on joko paperilasku tai sähköpostilasku. Laskun voi maksaa pankissa tai pankkiyhteydellä. Paperilasku lähetetään kotiosoitteeseesi. Laskun summa luetaan laskutuspäivänä avoinna olevan lainamäärän mukaan. Laskutuspäivä on 14 päivää ennen valitsemaasi eräpäivää.

Voit nostaa rahaa 2000 euron luotoltasi niin kauan, kun siellä on saldoa jäljellä. Edellytyksenä kuitenkin on, että olet maksanut aiemmat laskut eräpäivään mennessä.

Kirjaudu ensin Ainalaina-palveluun. Voit valita haluamasi eräpäivän laskuille Omat tiedot -välilehdeltä. Valitsemalla eräpäiväksi 31, erääntyy lasku aina kuun viimeinen päivä.
Kirjaudu ensin Ainalaina-palveluun. Voit valita haluamasi takaisinmaksuerien määrän nostoille Omat tiedot -välilehdeltä. Valitsemalla 1 erän, laskutetaan koko kertynyt pääoma kerralla. Valitsemalla 2 erää, laskutetaan puolet kertyneestä pääomasta jne. Laskuissa on mukana aina eräpäivään mennessä kertyvä korko sekä lainanhoitokulu.

Kyllä. Mikäli lasku ei ole saapunut perille, on luotonsaajan itse otettava yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydettävä maksamiseen tarvittavat tiedot.

Kyllä. Lähetämme lainapalveluun liittyviä markkinointiviestejä. Mikäli et halua saada viestejä, ilmoita markkinointikielto asiakaspalveluumme.

Ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme henkilötunnuksesi ja nimesi kera. Luottotilin sulkemisen edellytyksenä on, että luottotiliin liittyvät maksuvelvoitteesi on suoritettu loppuun.

Kyllä. Ilmoita asiasta asiakaspalveluumme. Tämän jälkeen henkilötiedoillasi ei voi avata Ainalaina-tililuottoa.

Asiakaspalvelu apunasi 24h

Asiakaspalvelumme palvelee vuoden jokaisena päivänä ja tuntina. Vastaamme numerossa 0600 301 710 (1,52 €/min).

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ainalaina.fi.