Uutiset

Häiriö palvelussa korjattu (11.10.2018)

Eilen osaa asiakkaista vaivannut vika kumppanimme järjestelmässä on nyt saatu korjattua.


Häiriö palvelussa (10.10.2018)

Uusien asiakkaiden rekisteröinti ja lainanhaku osalla asiakkaista ei tällä hetkellä toimi. Ongelma on kumppanimme järjestelmässä ja he selvittävät asiaa parhaillaan.


Häiriö palvelunumerossamme korjattu (7.8.2018)

Palvelunumeroista vastaava operaattorimme on päivittänyt järjestelmiään niin, että vanha palvelunumeromme ei valitettavasti enää toimi. Uusi numero on muuten sama kuin vanha, mutta viimeinen nolla jätetään pois. Uusi numeromme on siis 0600-301 710 (1,52 €/min).

Numeromuutoksesta johtuen päivitämme uuden numeron myös sopimusehtoihin, vakiomuotoisiin Eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin sekä tietosuojaselosteeseen. Muuten dokumenttien sisältö pysyy muuttumattomana.


Häiriö palvelunumerossamme (1.8.2018)

Palvelunumerossamme 0600-30 17100 on häiriö, joka estää puheluiden läpipääsyn. Operaattori selvittää ongelmaa parhaillaan. Mikäli asiakaspalvelunumeroon ei saa yhteyttä, lähettäkää yhteydenottonne sähköpostitse asiakaspalvelu@ainalaina.fi.


Tietosuojaseloste päivittyi (25.05.2018)

Olemme päivittäneet asiakasrekisterimme tietosuojaselosteen voimaan astuneen GDPR-asetuksen ehtojen mukaiseksi. Myös yleisiin sopimusehtoihin on lisätty kappale tietosuojaan liittyen.


Mikä on pienlainojen rooli lainamarkkinoilla? (28.03.2018)

Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää, etteikö lainaa olisi joissakin tilanteissa lähes pakko ottaa. Tavallinen ihminen ottaa jonkinlaista lainaa elämänsä aikana, ainakin opintoihin tai asuntoon. Suurin osa tarvitsee lisäksi auton, huonekalut tai remonttitarvikkeet ennen kuin on saanut säästettyä siihen tarvittavan mittavan rahasumman.

Lainanottoa moralisoidaan vahvasti, vaikka velattomuutta voi harvoin välttää kokonaan. Huoli juontuu luultavasti siitä, että ylivelkaantumista pelätään paljon. Suurin osa lainanottajista maksaa velkansa kuitenkin takaisin. Heitä moralisoidaan silti samalla tapaa kuin muitakin, vaikka itsessään velan ottaminen ei ole tuomittava teko.

Lainaa ottaessa kannattaa tietysti pitää pää kylmänä, ja muistaa suhteuttaa lainasumma- ja aika sopivaksi omaan taloustilanteeseen. Kuukausittaisen lyhennyssumman ei kannata olla liian suuri, että maksuista selviytyy, eikä toisaalta liian pitkälle ajalle siroteltu, jotta kustannukset eivät kasva liian suuriksi. Kun budjetoi maksuerät tarkasti ja pysyy maksusuunnitelmassa, ei lainanmaksun kanssa pitäisi tulla hätää.

Pienlainat tarjoavat mahdollisuuden helppoon ja nopeaan lainansaantiin, johon perinteiset lainat eivät kykene. Jos omassa elämässä ei ole tullut vaikkapa yllättävää rahantarvetta, tuskin voi väittää että kaikilla muilla olisi samanlainen tilanne.

Kun ei tarvitse miettiä vakuuksia tai takaajia, voivat huolet väistyä kerralla. Pikalainat tarjoavat mahdollisuuden ihmisille, jotka eivät saa lainaa muuten, mutta tarvitsevat rahaa pikaisesti. Pikalainaa voi käyttää, jos tietää pystyvänsä takaisinmaksuun.

Teksti VertaaEnsin.fi


Joustoluoton positiiviset puolet (13.03.2018)

Joustoluotolla tarkoitetaan vakuudetonta lainaa, joka tarkoittaa että nostoja voi tehdä oman tarpeen mukaan myönnetyn nostorajan puitteissa. Kertaluottoon, kuten pikavippiin verrattuna, lainahakemusta ei tarvitse tehdä joka kerta uudelleen.

Korkoa ja kuluja maksetaan joustoluotosta nostetun summan ja niiden ehtojen mukaan, joihin on sitoutunut. Kun summa kaikkine kuluineen on maksettu takaisin, vapautuu lisää luottoa käytettäväksi.

Joustoluoton kustannuksia ei kannata päästää nousemaan liian korkealle, ja siksi kannattaa suunnitella mahdollisimman nopea maksuaikataulu, ja maksaa lainattu summa mahdollisimman suurissa erissä takaisin. Maksuaikataulun täytyy myös tietysti sopia omaan taloudelliseen tilanteeseen, sillä on turhaa lähteä karsimaan rahoja välttämättömyyksistä kuten vuokrasta ja ruuasta.

Täytyy myös muistaa, että vaikka joustoluottoa olisi tilillä käyttämättä, täytyy edelliset lainatut summat maksaa aina kokonaisuudessaan takaisin. Joka kerta kun nostaa uuden kerran joustoluoton, noston kustannukset täytyy selvittää ja päättää maksuaikataulu.

Joustoluoton etu vakuudettomaan kertalainaan verrattuna on sen helppo hakuprosessi, joka täytyy tehdä vain yhden kerran. Tämän jälkeen ei tarvitse vaivata päätään täyttämällä samat tiedot monta kertaa uudestaan. Lisäksi on helpompi seurata maksua, kuluja ja kustannuksia yhdestä paikasta sen sijaan, että ottaisi monta pikavippiä yhteen paikkaan.

VertaaEnsin.fi sivuilla löytyy yleistä lisätietoa joustoluotoista.


Miten käyttää pienlainaa järkevästi? (01.03.2018)

Raha-asiat ja etenkin rahan käyttökohteet ovat henkilökohtaisia päätöksiä. Muut ihmiset harvoin tietävät tilanteesi kokonaan ja siten mikä sinulle on parhaaksi. Jokaisen täytyy siis tehdä päätökset rahoistaan itse. Jos tarvitset pikavipin ja olet päättänyt sen ottaa, tarkista seuraavista kohdista, että käytät sitä harkiten.

Tiedät, että pystyt maksamaan pikalainan kokonaisuudessaan takaisin

Lainanottoa täytyy aina suunnitella, eikä kannata ottaa lainaa, jota ei pysty maksamaan takaisin. Siksi on tärkeää budjetoida oma talous tarkkaan ja olla perillä tuloista ja menoista. Kaikki tietävät, että edullisin tapa maksaa ostokset on olla käyttämättä lainarahaa. Joskus kuitenkin olisi kätevämpää ja helpompaa hankkia ostokset saman tien.

Jotta tietää riittävätkö rahat lainan takaisinmaksuun, täytyy laskea tarkkaan oman talouden tulot ja menot. Näiden pohjalta muodostetaan budjetti, jonka eri osat kohdistetaan tasapainoisesti pakollisiin menoihin, lainoihin ja säästöihin. Mitä nopeammin lainat maksaa pois, sitä edullisemmiksi ne tulevat.

Otat pikalainan harkittuun tarpeeseen

Nykymaailma saattaa luoda paineita kuluttaa asioihin, joihin ei oikeastaan ole varaa. Ennen ostoksen tekemistä kannattaa miettiä, että onko se oikeasti tarpeellinen. Ostosten tekemisessä ei sinällään ole mitään pahaa, ja tavarat myös helpottavat elämäämme usein jollakin tavalla. Ostosten kannattaa kuitenkin olla niin hyödyllisiä, että on valmis maksamaan korkoa päästäkseen niihin käsiksi aikaisemmin.

Tiedät täsmälleen, mitä pienlaina tulee maksamaan

Kukaan muu ei ota lainan kustannuksista selvää puolestasi. Pienlainan kustannuksia laskiessa kannattaa aina ottaa selville myös todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kustannukset. Näitä ovat koron lisäksi avausmaksu, nostokulu ja tilinhoitomaksu. Jotkut lainantarjoajat saattavat myös käyttää eri nimiä näistä kuluista, vaikka ne täytyy maksaa joka tapauksessa. Kun tietää kaikki kustannukset, tietää mihin sitoutuu ja voi näin tehdä päätöksen omaan tilanteeseen perustuen.

Lainan kokonaiskustannukset saadaan laskemalla korot ja muut kulut lainasumman päälle. Jokainen voi harkita laskennan jälkeen itse, kannattaako laina ottaa.

Kirjoittajana VertaaEnsin.fi


Suorat rahasiirrot S-pankkiin päättyvät (30.11.2017)

Suorat rahasiirrot S-pankin tileille päättyvät tänään. Käytännössä tämä tarkoittaa 1-2 pankkipäivän viivettä rahasiirroissa. S-pankin pankkitunnuksia voi edelleen käyttää tunnistautumiseen.


Ongelma Asiakastiedon rajapinnassa korjattu (18.10.2017)

Asiakastiedon rajapintaan liittynyt ongelma on nyt paikallistettu ja korjattu.


Ongelma Asiakastiedon rajapinnassa (17.10.2017)

Järjestelmässämme on ongelma Asiakastiedon rajapinnassa, joka estää osalle asiakkaita lainansaannin. Korjaamme ongelmaa parhaillaan.


Tunnistautuminen Ålandsbankenin ja Säästöpankin tunnuksilla (27.09.2017)

Ainalainaan voi nyt kirjautua kätevästi myös Ålandsbankenin ja Säästöpankin tunnuksilla!


OmaSP:n pankkitunnistautuminen toimii jälleen (24.08.2017)

OmaSP:n tunnuksilla tehdyissä kirjautumisissa on osalla asiakkaita ollut häiriötä. Häiriön syy on nyt paikannettu ja ongelma korjattu.


Tekstiviestillä nostaminen toimii jälleen (20.02.2017)

Tekstiviestillä nostamista koskenut vika on nyt korjattu. Pahoittelemme häiriötä.


Tunnistautuminen Säästöpankkiryhmän tunnuksilla päättyy toistaiseksi (30.8.2016)

Säästöpankkiryhmän verkkopankkitunnukseilla kirjautuminen päättyy toistaiseksi. Oma Säästöpankki -tunnuksilla sen sijaan pystyy tunnistautumaan Ainalainassa.


Ainalaina 10 vuotta! (11.7.2016)

Ainalaina täyttää tänään 10 vuotta! Kymmenessä vuodessa pikavipit ovat muuttaneet runsaasti muotoaan eikä vanhan tyylisiä tekstiviestillä haettavia satasen vippejä juuri enää tarjota. Ainalainakin aloitti 11.7.2006 tarjoamalla 50, 100 ja 200 euron pikalainoja pelkällä tekstiviestihakemuksella. Vuosien saatossa palvelumme on uudistunut nykymuotoiseksi 2000 euron joustavaksi luottotiliksi. On ollut ilo tarjota laadukkaita lainaratkaisuja asiakkaillemme jo vuosikymmenen ajan!


Postilakko vaikeuttaa postinkulkua (19.11.2015)

Postilakon seurauksena kirjeitse lähetetyt laskut saattavat myöhästyä. Tiedot avoimista laskuista ja maksutiedoista voi tarkistaa Ainalainan asiakaspalvelusta 03-4518 0230 (ppm/pvm) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@ainalaina.fi. Voit myös käyttää aiemmassa laskussa ollutta käyttäjätunnusta ja salasanaa ja kirjautua Aurum OnLineen tarkistaaksesi laskujen maksutiedot. Huomaathan, että postilakon aiheuttama laskukirjeen myöhästyminen ei ole peruste maksuviivästykselle.


Huoltokatko on ohi (09.11.2015)

Tekniset huoltotyöt on nyt saatu tehtyä ja palvelu on jälleen normaalisti auki.


Huoltokatko maanantaina 9.11. (06.11.2015)

Teemme teknisiä huoltotöitä maanantaina 9.11.2015 klo 17 alkaen. Lainananto on katkon aikana suljettu. Palvelemme normaalisti taas tiistaiaamuna 10.11. klo 7 lähtien!


Ongelma sähköposti-ilmoituksessa (22.10.2015)

Lähetimme 22.10. Ainalainan markkinointirekisteriin merkityille henkilöille sähköpostitiedotteen, mutta valitettavasti järjestelmässä olleen virheen vuoksi pieni osa vastaanottajista sai saman viestin lukuisia kertoja. Viestin ylimääräiset kopiot voi tuhota. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.


Syyskuun tilinhoitomaksut lähetetty myöhässä (11.09.2015)

Järjestelmässämme olleen häiriön vuoksi syyskuun tilinhoitomaksut on lähetetty vasta 11.9. eikä kuun ensimmäinen päivä, kuten normaalisti. Syyskuun tilinhoitomaksu erääntyy aivan normaalisti 14 päivän kuluttua eli 25.9.


Säästä ja maksa halutessasi yhdessä erässä! (14.08.2015)

Ainalainan laskut saa nyt myös yhdessä erässä, mikäli haluat. Tällöin saat nostamallesi summalle keskimäärin 45 päivää maksuaikaa ja säästät korkokuluissa heti. Voit valita erien määrän asetuksistasi kirjautumalla sisään.

Lisäksi toimitamme laskut nyt aiempaa nopeammin, jolloin sinulle jää enemmän maksuaikaa. Laskujen eräpäivä on aivan kuten ennenkin eli valitsemasi kuukaudenpäivä.


Nostopalkkiosta viilattiin -10 %-yksikköä! (25.05.2015)

Uudistimme lainaehtojamme ja yksi tärkeimmistä muutoksista on nostopalkkion alentaminen 23 prosentista 13 prosenttiin! Samassa rytäkässä päivitimme myös nettisivustoamme niin, että sivusto toimii mobiili- ja tablettilaitteilla aiempaa jouheammin.


Häiriöitä lainansaannissa (02.04.2015)

Uusitussa lainajärjestelmässämme on pankkiyhteyksiin liittyvä ongelma, jota korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa katkosta.


Uusi tilimuotoinen Ainalaina avattu (20.10.2014)

Uusi vakuudeton 2000 euron Ainalaina GOLD -tili on avattu! Voit nostaa 2000 euron Ainalaina-tililtä haluamissasi erissä luottoa omalle pankkitilillesi. Raha näkyy tililläsi muutamassa minuutissa. Kuukausilyhennys haluamanasi eräpäivänä on vain puolet velan määrästä. Lue lisää joustavasta Ainalaina GOLD -tilistä!


Nordean pankkitunnuskirjautuminen toimii jälleen (23.4.2014)

Tunnistautuminen Nordean pankkitunnuksilla toimii jälleen normaalisti.


Nordean pankkitunnuskirjautuminen ei toimi (9.4.2014)

Uusien asiakkaiden tunnistaminen Nordean pankkitunnuksilla on toistaiseksi pois käytöstä teknisen häiriön vuoksi. Ilmoitamme heti, kun vika saadaan korjattua.


Palvelunumero toimii jälleen normaalisti (13.1.2014)

Palvelunumerossamme 0600-30 17100 ollut häiriö on nyt saatu korjattua. Voitte myös olla asiakaspalveluumme yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@ainalaina.fi.


Häiriö palvelunumerossamme (8.1.2014)

Palvelunumerossamme 0600-30 17100 on häiriö, joka ilmenee ajoittain ainakin Soneran ja DNA:n liittymillä. Vika aiheuttaa sen, että puhelu ei yhdisty vaan operaattorilta tulee ilmoitus, ettei numero ole käytössä. Operaattori selvittää ongelmaa parhaillaan. Mikäli asiakaspalvelunumeroon ei saa yhteyttä, lähettäkää yhteydenottonne sähköpostitse asiakaspalvelu@ainalaina.fi.


Palvelussa huoltokatko 1.-2.6. (28.05.2013)

Teemme Ainalaina-palveluun 1.6. voimaan astuvien uusien säädösten vuoksi muutoksia. Palvelussa on tästä syystä huoltokatko viikonloppuna 1.-2.6. Palvelumme on auki normaalisti taas maanantaina 3.6.!


Pikavippihuijaus (24.01.2013)

"Keski-Suomen poliisin tietoon on tullut lukuisia tapauksia, joissa yksityishenkilöiltä yritetään huijata rahaa pikavippien avulla.
Ensimmäinen merkki huijausyrityksestä on, että huijattava saa viestin, jossa pikavippejä myöntävä yhtiö ilmoittaa toimittaneensa lainatun summan erehdyksessä väärän henkilön tilille. Viestissä pyydetään palauttamaan rahaa viestissä mainittuun tilinumeroon.
Todellisuudessa viestiä ei ole lähettänyt pikavippiyhtiö, vaan rikollinen, joka on ottanut pikavipin huijattavan henkilön henkilötiedoilla, poliisi kertoo. Poliisi varoittaa siirtämästä pyydetylle tilille rahaa, koska se ei huijaustapauksissa ole pikavippiyhtiön, vaan rikoksen tekijän. – Jos saat pikavippiyhtiöltä tekstiviestin tai sähköpostia, jossa pyydetään palauttamaan väärälle tilille maksettu summa, ota yhteyttä kyseiseen yhtiöön ennen maksamista, Poliisi neuvoo. Petollisia takaisinmaksupyyntöjä on ilmoitettu poliisille toistasataa. Keski-Suomessa niitä tehtiin kymmenkunta. Tekotavalla on huijattu noin 400-1000 euroa kerrallaan."

Uutinen on suora lainaus uusisuomi.fi -verkkosivulta.

Ainalainalla ei ole rikoksen kanssa mitään tekemistä, mutta olkaahan tarkkana. Kirpakkaa ja hyvää päivän jatkoa!


Vuodenvaihteen aukiolo (28.12.2012)

Asiakaspalvelijamme valvovat uudenvuodenvaihteen ylikin. Askarruttavassa mielentilassa meillä vastataan kyselyihisi pikkutunneillakin. Lainaa myönnämme edelleen kello 07-23, ihan joka päivä. Kiitos sinulle Ainalainan asiakas kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta lainapalveluamme kohtaan. Onnekasta, riehakasta, mutta turvallista vuoden vaihdetta. Olkoon uusi vuosi 2013 vanhaakin parempi!


Säästöpankki (24.8.2012)

Säästöpankki ilmoittaa, että heillä on huoltokatko sunnuntaina 26.08.2012 kello 5.00-8.30. Katkon aikana ei voi käyttää Säästöpankin verkkopankki eikä nostaa käteistä rahaa Säästöpankin korteillamme Otto.-automaateista. Varmennus- ja sulkupalvelu eivät myöskään toimi.


Handelsbanken (24.8.2012)

Handelsbanken ilmoittaa verkkosivuillaan, että tietojärjestelmissä tehdään huoltotoimenpiteitä sunnuntaina 26.8.2012 kello 5.00-8.30. Huoltotoimenpiteet saattavat aiheuttaa katkoja verkkopankissa ja OTTO.-automaateilla. Visa-korttien käytössä saattaa esiintyä häiriöitä. Global Online -palvelu ei ole käytettävissä.


Jussina valvotaan läpi yön (18.6.2012)

Mökillä, festareilla, kaupungissa, risteilyllä...Oletpa juhanuksena missä olet, muista, että Ainalaina jeesaa, kun olet vailla pientä käässiä. 5kymppiä tai vaikka satanen - turha ottaa enemmän kuin tarvitset. Edes juhannuksena (alkoholia tai rahaakaan). Meillä sinua palvellaan 24/7 ja rahat siirtyy tilillesi klo 07-23. Nautinnollista keskikesän juhlaa!


Winkeää Wappua! (30.4.2012)

Huulet tötterölle ja lakki vinoon - nyt juhlitaan Vappua! Ainalaina toivottaa kuplivan railakasta Vappua koko Suomen juhlivalle populalle. Munkilla tai ilman. Asiakaspalvelumme juhlii myös vappua ja palaa töihin, kun arki koittaa (2.5. klo 07:00). Töttöröö!


Iloista pääsiäistä! (5.4.2012)

Joulu, juhannus tai pääsiäinen - Ainalainan asiakaspalvelu palvelee 24/7. Lainan saat tilillesi klo 07-23. Joka päivä. Aurinkoista pääsiäistä!


Pikavipit vuonna 2011 (22.03.2012)

Tilastokeskus on julkaissut tänään (22.3.) Luottokanta –tilastonsa viime vuoden neljänneltä vuosineljännekseltä eli 1.9. – 31.12. Huolimatta julkisuudessa vellovasta keskustelusta ei pienlainoja voitane pitää pääsyyllisenä taloudelliseen ahdinkoon: pienlainojen osuus koko kulutus- ja opintolainakannasta on vain 5,6 promillea. Lue lisää aiheesta Pienlainayhdistyksen sivuilta.


Hyvää Uutta Vuotta 2012! (30.12.2011)

Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta Ainalainaan. Juhlistamme vuodenvaihdetta lomailemalla ja lainoja myönnämme taas 2.1.2012 aamu seitsemästä alkaen. Railakasta vuodenvaihdetta!


Hyvää joulua! (20.12.2011)

Viime hetken jouluostoksille ehdit vielä hyvin ja rahoitusta saat Ainalainasta. Pieniä summia ja vähän isompiakin, ihan tarpeen mukaan! Hae lainaa, kun sitä tarvitset. Me siirrämme summan tilillesi klo 07.00 - 23.00. Joka päivä. Ainalaina toivottaa kaikille oikein rauhallista ja hyvää joulua.


Tiesitkö tämän pikavipeistä? (5.12.2011)

Pikalaina on nykyajan vekseli

Ihmisillä on aina ollut tarvetta lyhytaikaiselle pienelle rahalainalle. Ennen vippiä haettiin pankeista vekseleiden muodossa, mutta nykyajan tekniikka mahdollistaa samanlaisen lainaamisen internetissä ja tekstiviestillä.

Pikavippi on edullisin vaihtoehto pieneen rahantarpeeseen

Tilastokeskuksen tilaston mukaan pikalainoihin kohdistuu kuluja keskimäärin 25 % lainan pääomasta. 100 euron laina maksaa siis 25 euroa. Pankista pienin mahdollinen lainasumma on noin 400 euroa, jonka nostamisesta aiheutuu avausmaksua 100 euroa. Nostokulun lisäksi maksettavaksi tulevat vielä laina-ajan korkona 9,7 % ja tilihoitomaksuna 6 euroa kuukaudessai. Pikavippi maksaa 0,25 euroa lainattua euroa kohti, asuntolaina noin 0,50 euroa ja pidempiaikaiset kulutusluotot noin 0,80 euroa. Asuntolainan vuosikorko on 3 %, kulutusluoton 15 % ja pikalainan 300 %. Yksittäisen henkilön maksutaakan kannalta olennaisia ovat eurot eivätkä laskennalliset vuosikorot.

Todellinen vuosikorko on keinotekoinen vertailuväline

Pikalainoja on yleisesti arvosteltu kohtuuttoman korkeista koroista. Usein pikalainojen yhteydessä puhutaan jopa tuhansien prosenttien todellisesta vuosikoroista. Lyhytaikaisen lainan kulujen muuttaminen todelliseksi vuosikoroksi on yhtä järkevää kuin rakennuskonevuokraamon päivävuokran ilmoittaminen vuosivuokrana. Kaikkeen lainaamiseen, myös lyhytaikaiseen, kohdistuu aina tietty määrä hallinnollisia kuluja ja kertaluonteisia maksuja. Lyhytaikaisen lainauksen kuluja ei voida laskennallisesti verrata pidempiaikaiseen lainaukseen.

Pikalainojen määrää liioitellaan

Pikalainoja tarjoaa jo yli 70 yritystä Suomessa. Pikalainojen osuus kaikista kotitalouksien kulutusluotoista on kuitenkin edelleen varsin vähäinen. Tilastokeskuksen 16.9.2011 julkaiseman luottokantatilaston mukaan asuntokuntien yhteenlaskettu velkataakka on 106,8 miljardia euroa, josta asuntolainojen osuus on 81,3 miljardia. Kulutus- ja opintolainojen osuus on 15,0 miljardia, josta pikalainoja on 69,8 miljoonaa euroa. Pikalainojen osuus kaikista kotitalouksien kulutusluotoista on siis ainoastaan 0,5 %.

Pikavippejä hakevat tavalliset ihmiset arkipäivisin

Pikalaina-asiakkaista noin 3 % on alle 20-vuotiaita ja yli 40-vuotiaita heistä on 30 %. Hakijoista 65 % on vakituisessa työsuhteessa ja 24 % on eläkeläisiä tai opiskelijoita. Lainahakemuksista 67 % tehdään kLO 11.00-19.00. Pikalainojen myöntäminen yöaikaan kiellettiin 1.2.2010 voimaan astuneella lailla. Tämän jälkeen pikavippejä ei ole myönnetty öisin kello 23.00-07.00. Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenyritykset ovat keskinäisellä sopimuksella kieltäneet yölainaamisen jo yhdistyksen perustamisesta 27.1.2007 alkaen.

100 euron pikalaina kasvaa vuodessa korkoa 8,50 euroa

Maksamatta jätetty pikalaina kasvaa perintä- ja oikeudenkäyntikulujen myötä ajan saatossa samalla tavalla kuin mikä tahansa hoitamatta jätetty maksuvelvoite. Laillinen viivästyskorko on tällä hetkellä 8,5 %, eli 100 euron pikalaina kasvaa vuodessa korkoa 8,50 euroa. Tämän lisäksi maksutaakkaa luonnollisesti kasvattavat perintätoimiston veloittamat perintäkulut, jotka ovat täysin samat kaikissa velkomustapauksissa. Maksamaton pikalaina ei siis suinkaan kasva tuhansien prosenttien korkoja, kuten usein virheellisesti väitetään. Hoitamaton pikavippi tulee yhtä kalliiksi kuin esimerkiksi maksamaton postimyyntitilaus.

Maksamaton pikavippi ei ole kannattava bisnes

Julkisissa keskusteluissa unohtuu se tosiasia, ettei maksamatta jätetty pikalaina tuota pikalainayhtiöllekään yhtään mitään. Pikalainayhtiöiden tavoiteasiakkaina eivät siis ole maksuongelmaiset henkilöt. Pikalainayritykset eivät kannusta ylivelkaantumiseen, vaan niiden intressinä on tarjota tilapäinen rahoitusapu henkilölle, joka on kyvykäs myös maksamaan velkansa takaisin.

Maksuhäiriöistä vain alle 1 % johtuu ainoastaan pikavipeistä

Pikalainat ovat helppoutensa vuoksi monesti mukana velkataakassa silloin kun maksuvaikeuksia kerääntyy. Muiden velkojen joukossa pikalainat työllistävät näin ollen myös velkaneuvojia ja käräjäoikeuksia. Myös maksuhäiriömerkinnöissä pikalainat näyttelevät omaa rooliaan. Marraskuun 2011 alkuun mennessä yhteensä 328 240 suomalaista on merkittynä maksuhäiriörekisteriin. Näistä vain vajaalla prosentilla eli 3 038 henkilöllä maksuhäiriömerkinnät ovat aiheutuneet ainoastaan pikalainoista.

Pikalainayhtiöt tekevät kaikkensa maksukyvykkyyden selvittämiseksi

Jokaisen pikalainahakemuksen yhteydessä jokaisen lainanhakijan luottokelpoisuus tarkistetaan. Tarkistuksia tehdään muun muassa maksuhäiriörekistereistä ja väestörekisteristä. Useilla pikalainayhtiöillä on myös omat laskennalliset menetelmänsä luottokelpoisuuden arvioimiseen. Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenet ilmoittavat omatoimisesti kaikki maksuviiveet maksuhäiriörekisteriin kulutusluottohäiriöinä. Hyödyntämällä varhaisessa vaiheessa rekisteröityä maksuviivetietoa, pikalainayhtiöt  pyrkivät estämään asiakkaan ylivelkaantumisen.

Suomen Pienlainayhdistys on voimakkaasti ajanut positiivisen luottorekisterin käyttöönottoa Suomessa. Useimmissa Euroopan maissa on jo pitkään ollut käytössä positiivinen luottorekisteri. Ainoastaan Suomesta, Tanskasta ja Ranskasta se vielä puuttuu. Nykyisellään suomalaisen luotonantajien tiedossa on ainoastaan velallisen maksuhäiriöt, eli ns. negatiivinen luottorekisteri. Positiiviseen luottorekisteriin kirjattaisiin kaikki luotonhakijan olemassa olevat velat. Tämä mahdollistaisi luotonantajille tarkemman harkintamahdollisuuden luotonhakijan maksukyvykkyydestä.


Itsenäisyyspäivän aukiolo (2.12.2011)

Tiistaina juhlistetaan Suomen 94:ttä syntymäpäivää. Maljojen kilistely ei kuitenkaan vaikuta Ainalainan aukioloihin. Palvelemme normaalisti asiakaspalvelussa 24/7 ja pikavippi vaihtaa omistajaa klo 07.00-23.00. Hauskoja juhlia itse kullekin!


Nordeassa tekninen häiriö (13.9.2011)

Nordean maksujen käsittelyssä on viiveitä tänään 13.9. Viive koskee kaikkia maksuja, palkkoja, eläkkeitä, konekielisiä tiliotteita ja tapahtumaluetteloita. Myös muista pankeista saapuvien ja euromääräisten maksujen hyvitys sekä toisiin pankkeihin välitettävät maksut viivästyvät. Viive maksujen käsittelyssä johtuu teknisestä virheestä pankin järjestelmissä. Tilannetta selvitetään parhaillaan. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.


Juhannuksen aukioloajat (20.6.2011)

Ainalaina palvelee koko juhannuksen normaalein aukioloajoin. Luottoja siirrämme tilille klo 07.00 - 23.00 ja asiakaspalvelustamme voit kysyä tarvittaessa ohjeita vuorokauden ympäri. Ainalaina toivottaa oikein valoisaa keskikesän juhlaa kaikille!


Suomen Pienlainayhdistys ry (7.6.2011)

Suomen Pienlainayhdistys ry on tänään hyväksynyt Ainalaina-pikalainoja tarjoavan Oy Netford Capital Ltd:n yhdistyksen jäseneksi. Valinnallaan Pienlainayhdistys on todennut, että Oy Netford Capital Ltd täyttää yhdistyksen jäsenyysvaatimukset. Jäsenyrityksiltä edellytetään sitoutumista yhdistyksen laatimiin eettisiin sääntöihin sekä hyvää luotonantotapaa. Yhdistyksessä on nyt 10 jäsenyritystä.


Helatorstain aukiolo (30.5.2011)

Ainalaina pitää kassan auki helatorstaina 2.6. klo 07.00 - 23.00. Asiakaspalvelijamme päivystävät 24h. Aurinkoista pyhäpäivää ja tervetuloa asiakkaaksi helatorstainakin, jos tarvetta on!


Viivettä 21.4. maksusuoritusten päivityksessä (4.5.2011)

Osa 21.4. saapuneista maksusuorituksista ei ollut päivittynyt järjestelmäämme. Tästä syystä uuden lainan haku ei ole onnistunut, vaikka maksu on suoritettu ajallaan. Tilanne on nyt korjattu. Pahoittelemme häiriötä.


Vapun aukioloajat (28.4.2011)

Tuttuun tapaan pikavippi siirtyy tilillesi pian hyväksymisen jälkeen klo 07.00 - 23.00. Myös vappuna. Tarvitset sitten 50 € siman ostoon tai 1000 € isompiin hankintoihin niin Ainalaina lainaa. Aina. Rentouttavaa Vappua!


Palvelemme pääsiäisenä 07.00-23.00 (21.4.2011)

Pikavippiä kuuluu saada aina, kun sitä tarvitsee. Niinpä Ainalaina siirtää lainan tilillesi kaikkina pyhäpäivinä klo 07.00 - 23.00. Lainaa voit toki edelleen hakea 24/7. Oikein aurinkoisia pyhäpäiviä!


Luotonantajarekisteri (18.2.2011)

Rekisteriviranomaisena toimiva Etelä-Suomen Lääninhallitus on arvioinut Oy Netford Capital Ltd (Ainalaina) luotettavuutta ja ammattitaitoa. Rekisterimerkintä on saatu ilman huomautuksia tai lisäselvityspyyntöjä. Voit turvallisesti jatkossakin valita Ainalainan palvelut - meille on itsestäänselvyys noudattaa lakia ja asetuksia.


Osuuspankissa tietotekninen häiriö (25.1.2011)

OP-Pohjolan palvelut katkesivat tietoteknisen häiriön seurauksena maanantaina 24.1. klo 12. Häiriön takia OP-verkkopalvelu katkesi kokonaan, ja osuuspankkien konttoreita eri puolilla Suomea jouduttiin sulkemaan. Maksukorttien käytössä esiintyi ajoittaisia ongelmia. Häiriön syy oli tekninen ongelma tietoliikenteessä. Viivettä voi aamun uutisten mukaan esiintyä vielä tänäänkin. Pahoittelemme lainansiirrossa mahdollisesti esiintyvää hitautta. Muiden pankkien tilisiirrot hoituvat normaalisti.


Palvelemme kaikki joulun pyhät normaalisti (21.12.2010)

Jos pyhien aikana tulee äkillinen rahan tarve voit olla huoleti - me palvelemme jokaisena arki- ja pyhäpäivänä klo 07.00-23.00. (Hae pikavippi tästä) Ainalaina toivottaa rauhallista joulua ja räiskyvää uutta vuotta 2011!


Palvelemme itsenäisyyspäivänä klo 07.00-23.00 (2.12.2010)

Lainapalvelumme on avoinna myös itsenäisyyspäivänä. Rahat siirrämme tilillesi max. puolessa tunnissa hakemuksesta
klo 07.00-23.00 ja asiakaspalvelumme palvelee tuttuun tapaan 24/7. Oikein hyvää ja iloista itsenäisyyspäivää!


Säästöpankissa toimintakatko (03.08.2010)

Säästöpankin verkkopalvelussa on toimintakatko eikä lainoja voida maksaa. Pahoittelemme tilannetta ja myönnämme lainoja heti, kun Säästöpankissa saadaan vika korjattua. Muiden pankkien asiakkaat saavat lainansa tuttuun tyyliin viimeistään puolen tunnin sisällä.


Tilastokeskus tiedottaa (16.06.2010)

Vuoden ensimmäisen kvartaalin pikavippiluvut on nyt luettavissa Tilastokeskuksen sivuilla. Kappalemääräisesti myönnettiin vähemmän pikavippejä kuin kertaakaan vuonna 2009. Euromäärisestikin vähemmän kuin Q4/2009. Meillä Ainalainssa on kuitenkin myönnettyjen lainojen määrän kasvu jatkunut ja tästä haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme!
Luotettavuus, nopeus ja tavoitettavuus.
Näitä lupaamme jatkossakin kehittää ja parantaa.


Handelsbanken ja Tapiola (26.05.2010)

Otimme käyttöön turvallisen Tupas-tunnistautumisen myös Tapiolan ja Handelsbankenin asiakkaille. Tämä tarkoittaa käytännössä myös sitä, että kyseisten pankkien asiakkaat saavat
pikavippinsä heti tilille. Tervetuloa asioimaan Ainalainan pikapankkiin!


Järjestelmäpäivitys (29.03.2010)

Päivitämme järjestelmäämme 29.3.-30.3. Päivityksen ajan on lainansaanti suljettuna. Palvelu toimii jälleen normaalisti 31.3. Pahoittelemme katkoksesta johtuvaa haittaa.


Asiakastiedossa päivitys (17.03.2010)

Suomen Asikastieto Oy tekee ylläpitopäivityksiä
su 21.3.2010 klo 06:00-09:00. Tämä voi aiheuttaa kyseisellä aikavälillä katkoksia myös Ainalainan palvelussa. Pahoittelemme mahdollisista häiriöistä aiheutuvaa haittaa.


Avainlippu (09.12.2009)

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Oy Netford Capital Ltd:n Ainalaina-palvelulle Avainlipun käyttöoikeuden. Suurin osa meistä suomalaisista pitää kotimaisia tuotteita ja palveluita ulkomaisia parempina. Mielikuvissamme suomalainen alkuperä merkitsee laadukkuutta ja turvallisuutta. Erittäin hyvin tunnettu Avainlippu on varmin tapa kertoa tuotteen kotimaisuudesta, turvallisuudesta ja etenkin luotettavuudesta. Avainlippu kertoo Ainalainan suomalaisuudesta ja sen lisäksi rahoituspalvelumme korkeasta laadusta. Avainlippu on myös tunnustus yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta verrattuna saman toimialan kilpailijoihin.


Käyttökatkos (26.10.2009)

Tärkeä tiedotus: Suomen Asikastieto Oy on uudistamassa tietoteknistä ympäristöään ja palvelussa on käyttökatkos
pe 30.10 klo 21:00 - su 1.11.2009 klo 12:00. Tästä syystä myös Ainalainan lainapalvelu on kiinni kyseisellä aikavälillä.


Turvallinen tunnistautuminen (9.9.2009)

Jos tilisi on Nordeassa, Osuuspankissa, Sammossa tai Aktiassa voit nyt tunnistautua turvallisesti verkkopankkipankkitunnuksillasi. Otimme samalla käyttöön nopean ja helppokäyttöisen lyhythakemuksen verkkohakemuksella. Siirry pikavippihakemukseen tästä.


Osuuspankissa käyttökatkos (21.8.2009)

Osuuspankin verkkopalvelun huoltotöiden aikana la 22.8.2009 klo 22.00 - su 23.8.2009 klo 12.00 Osuuspankin tileille haettavien lainojen maksussa voi esiintyä viivettä. Maksamme lainat heti käyttökatkon päätyttyä.


Sata euroa ensilainaajille (11.8.2009)

Nyt tarjolla 50 € lisäksi 100 € kaikille ensilainaajille. Hae lainaa joko verkkohakemuksella tai tekstiviestillä.


Ainalaina pikavippiä läpi juhannuksen (15.6.2009)

Palvelemme sinua myös juhannuksena. Lainapalvelu on avoinna normaalisti myös 19.6.2009 - 21.6.2009. Tervetuloa pikapankkiimme! Ainalaina toivottaa hyvää ja valoisaa juhannusta kaikille.


Tunnistaudu pankkitunnuksilla

Täytä ja lähetä hakemus

Rahat tilillesi alle
puolessa tunnissa

Asiakaspalvelua 24/7

Asiakaspalvelua 24/7

Asiakaspalvelunumero
0600-301 710 (1,52 €/min).

Kysymykset voimassa olevista luottosopimuksista
03 4518 0230 (mpm/pvm).

asiakaspalvelu@ainalaina.fi